Raut
Nejčastějším typem občerstvení na společenských akcích je raut, kdy jsou studené a sladké pokrmy připraveny na bufetových či koktejlových stolcích a hosté se obsluhují sami, aniž by byli rušeni v konverzaci. Je možné využít tzv. „Live cooking“, kdy teplé pokrmy připravují profesionální kuchaři přímo před zraky hostů, čímž obohatí náplň jejich večera o zajímavý gurmánský zážitek.
Koktejl
Koktejl je kratší neformální setkání, jenž obvykle předchází jiné společenské události, například tiskové konferenci, módní přehlídce či vernisáži, a slouží tak k setkání s ostatními hosty a navázání kontaktů. Občerstvení je obsluhou servírováno z podnosů přímo mezi hosty, kteří tak nejsou zbytečně rušeni manipulací s nádobím.
Číše vína
Pokud byste rádi Vaši pracovní akci doplnili kratší neformální společenskou částí pro seznámení hostů a navázání nových kontaktů, je číše vína pro Vás to pravé. Jedná se o maximálně hodinovou záležitost, kde se servíruje především víno a drobné pochutiny.